top of page

Kahraman kurtarma ekibinin Perde Arkası

…. İlinin …… ilçesinde yoğun tipi nedeniyle …. Dağ’da mahsur kalan 19 dağcı yaklaşık 18 saat sonra dağdan indirildi. Kahraman kurtarma ekibinin yoğun çabası sonucu can kaybı yaşanmadı.

Her ay en az bir tane bu ve benzeri haber görmek mümkün. Bu haberlerin devamı da oldukça sıradandır; şu yaralandı. bunun durumu iyi vs. Peki bu haberler olduğu gibi dürüst bir şekilde ele alınsa karşımıza nasıl bir haber çıkar?

muhtar-adayi-itfaiyeci-IHA-20140320AW040134-1-t

Mahsur kalan maceraperest dağcılarla yine hiç maceraperest olmayan kurtarma ekibi uğraştı. Dağcıların sağlık durumu hakkında konuşan K.E. ‘Banane amk çıkmasalarmış’dedi

Haberlerde dikkat edildiyse kurtarma ekiplerimiz hiç filmlerdeki gibi değil. Bunun nedeni muhtemelen ‘burda hangi salak gelip dağa tırmanır, ben bu işe girip mis gibi ense yaparım.’ Düşüncesiyle işe başlayan abilerimiz.  E şimdi bu abi tüm gün oturmanın verdiği yorgunlukla evinde çayını, çorbasını içerken zıng diye telefon çalıyor. –Ne oldu?.-Abi dağcılar mahsur kalmış gel. Haydaaaaa. Yani şimdi kimse bu adamın ‘aman Allah’ım insanlar ölüyor gitmem lazım.’ Demesini bekleyemez. Adam zaten dağa çıkana kadar mahsur kalanların 7 ceddine küfrediyor. Adamın en çok uzak durmak istediği yere kendi isteğiyle çıkan insanlardan nefret etmesi çok doğal değil mi? Hele yabancı dağcıların kurtarma ekibiyle girdiği diyaloglar muhtemelen daha çok haber değeri taşıyordur.

-God bless you my friend.

-Hassiktir ibine…

 

Samih Berk Yılmaz

 

Öne Çıkanlar

En Güncel Haberler

bottom of page