top of page

Katil Palyaço “John Wayne Gacy”

 

İşte sadece genç erkekleri öldüren dünyanın en meşhur seri katillerinden olan John Wayne Gacy’nin gerçek hikayesi… Gacy, Demokrat Parti’nin seçim bölgesindeki bir danışman, iş adamı ve komşularının partilerinde palyaçoluk yapan Amerika’nın en önemli seri katillerindendir.

2_d.jpg

17 Mart 1942’de Chicago’da işçi sınıfına mensup bir ailede dünyaya geldi. Hastahanede yatan çocukları eğlendirmek için palyaço kılığına giren saygın bir ABD’li görünümünün ardında eşcinsel bir katil olduğu öğrenildi.

23_d

1978 yılında işlediği bir cinayetten yakalandı ve gerisi geldi. Evinin altında 27 kurbanın çürümüş cesedi bulundu. İki cesedi bahçeye gömmüş, dört cesedi de nehre atmıştı. Cezaevine girdiğinde duvarlara palyaço resimleri çizdi.

19_d

John Wayne Gacy hiç kimsenin katil olacağına inanmayacağı örnek bir Amerikalıydı. Oysa Kimsenin bilmediği gerçekler vardı. Evli, çocukları olan bu adam genç erkekleri evinin bodrumuna davet ediyor onlara çeşitli bahanelerle kelepçe takıyor sonra çoraplarını ağızlarına sokuşturup hareket etmelerini engelliyor ve onlara tecavüz ediyordu.

22_d.jpg

Gacy tecavüz esnasında kurbanı boğarak öldürüyordu. Kurbanını yavaş yavaş boğarke incilin 23. ilahisini ezberden okuyordu (tanrı benim çobanımdır…) Bunun için ip ya da tahta kullanıyordu. Cesetleri evden çıkarmıyor, parçalamıyor yine evde gömülü olarak saklıyordu.

6_d.jpg

12 Aralık 1978’de polis tekrar dikkatini John Wayne Gacy üzerine yoğunlaştırdı. Des Plaines’de bulunan Nisson Eczanesi’nde çalışan genç Robert Piest kaybolmuştu. Kaybolmasından önce gençle görülen son kişi Gacy idi. Dedektifler Gacy’nin geçmişini araştırdıklarında, başka bir gence anal yoldan cinsel ilişki suçundan hapiste yattığını öğrenmeleri sürpriz oldu. Bu suçlayıcı bilgiyle birlikte, dedektifler Gacy’nin evini araştırma yetkisini elde ettiler.

20_d.jpg

Ev araştırılırken, dedektifler evin altında sürünülerek girilebilen bir yer buldular. Eskimiş, küflü bir koku hemen fark edildi. Kokunun nedeninin çürük lağım boruları olduğu düşünüldüğü için koku göz ardı edildi. Dikkate değer herhangi bir suçlayıcı delil bulamadan dedektifler merkeze dönüp bulabildikleri delilleri incelemeye karar verdiler.

99d96713954de6f3663c4f19a63d5e1a.jpg

Gacy`nin evinden toplanmış parçaların tekrar gözden geçirilmesi sırasında, dedektifler bilmeden birkaç kritik delil topladıklarını fark ettiler.

gacy1011.jpg

22 Aralık 1978’de Gacy karanlık sırlarının aydınlanacağını fark ettiği zaman, polise gitti ve itirafta bulundu. Gacy dedektiflere: “Dört John var.” dedi. Bu dört farklı kişi Gacy’nin kendi kafasında yarattığı Müteahhit John, Palyaço John ve Politikacı John’du. Dördüncü kişi ise Jack Hanley’di. Katil olan Jack’ti ve bütün kötü şeyleri o yapmıştı.

Gacy_clip_image035.jpg

Gacy’nin cinayet yargılaması 6 Şubat 1980’de başladı. 5 haftalık yargılama sonucunda savunma ve iddia makamı 100’den fazla kişiyi tanıklık etmeleri için çağırdı. Savunmanın stratejisi Gacy’nin cinayetleri işlerken akıl hastası ve kontrol dışı kişilik olduğunu kanıtlamaktı. Bu iddiayı güçlendirmek için savunma makamı davadan önce Gacy ile görüşme yapan psikiyatrları sahneye koydu. Diğer tarafta, iddia makamı Gacy’nin akıl hastası olduğuna karşı çıktı, Gacy’nin çok kişilikli olduğunu iddia etmesinin tek sebebinin ölüm cezasından kaçmak olduğunu ileri sürdü. Jüri açıkça iddia makamının yanında yer aldı. 33 kişiyi öldürme suçundan Gacy’i suçlu bulmaları sadece 2 saat sürdü. 13 Mart 1980’de Gacy ölüme mahkûm edildi. Illinois’deki Menard Islah Merkezine yollandı. Statesville’deki hapishaneye idam için yollanana kadar 14 sene bu merkezde kalacaktı.

10_d.jpg

9 Mayıs 1994’te Gacy son yemeğine oturdu: kızarmış tavuk, kızarmış patates, kola ve çilekli kek. Hapishane yetkilileri davranışlarını “konuşkan ve öfkeli” olarak açıkladılar. İdamından önceki kısa telefon röportajında, Knight-Tribune muhabirine “Benim üzerime 11 ciltli, 31 ciltsiz kitap, 2 senaryo, 1 film, 1 muhtemel Broadway oyunu, 5 şarkı ve 5000’den fazla makale var.” der.

5_d

10 Mayıs 1994’te gece yarısından hemen sonra Gacy öldürücü iğne ile infaz edildi. Son sözleri ise “Kıçımı öpün!” oldu.

21_d

 

Mustafa Tunahan Yıldız

 

Öne Çıkanlar

En Güncel Haberler

bottom of page