top of page

Keanu Reeves’ın Trajik Geçmişini Biliyor muydunuz?

 

Birçok Hollywood aktörünün geçmişini bilmeyiz. Sadece görüntüleri kazınır kafamıza… Her insan kendini şanssız hisseder onlara baktıında, tonlarca para alan şanslı insanlardır onlar. Ancak bazılarının geçmişini şöhretleri bile teselli etmez… Mesela Hollywood’un en gözde aktörlerinden biri olan Keaun Reeves’in gözlerinden yansıyan hüznün sebebini biliyor musunuz? İşte o bakışların sebebi…

2014 Film Independent Spirit Awards - Arrivals

Reeves’in hayatı boyunca ardı ardına yaşadığı trajediler onu buhrana sokmuştu. Bunlar içinde onu belki de en çok etkileyeni; hem adını bile koyduğu kızının 8 aylıkken ölü doğmuş olması, hem de sevgilisinin bir trafik kazasında hayatını kaybetmesi…

Yıl 2001’di. Hollywood’da meydana gelen bir trafik kazasında genç bir kadın, kullandığı jipin camından yola fırladı ve daha orada hayatını yitirdi. Kazada ölen 28 yaşındaki kadın, Reeves’in sevgilisi Jennifer Syme’ydi. Bu haber üzerine Matrix 2 filminin çekimlerine hazırlanan Reeves kelimenin tam anlamıyla yıkıldı.

Yarı Çinli yarı Hawaili bir babanın ve İngiliz bir annenin oğlu olarak Lübnan’da doğan Keanu Reeves’in adının anlamı, Hawai dilinde ‘dağlardan esen serin rüzgar’ demekti. Doğum yeri, ailesinin kökeni, hayatını hep ilginç kıldı. New York City’e taşındılar. 3 tane üvey baba, bir dolu kent girdi hayatına. Ama öz babasıyla arası hiç iyi olmadı. Şimdilerde babası kokain kaçakçılığından dolayı hapiste. Annesi üçüncü kocası ile evlenip Toronto’ya yerleşince, Keanu okul yaşantısına burada başladı. Halen kendisi de Kanada vatandaşı… Reeves, Kanada için milli seviyede hokey oynamak istiyordu, takımının yıldızıydı; sakatlanıp sporu bırakmak zorunda kaldı. 1993’te en iyi arkadaşı River Phoenix’i kaybetti. Kız kardeşinin lösemisi, erkek kardeşinin devamlı girip çıktığı hapis maceraları yüzünden Keanu Reeves hayatını bir türlü yaşayamadı. Matrix filminin kahramanı ömrünü lösemiyle savaşa adayacaktı. O kadar parasına rağmen 2003’e kadar kiralık evde oturan, bugüne bugün hâlâ zamanının çoğunu New York’ta bir apartman dairesine geçiren; Matrix’ten aldığı paranın %80’ini “zaten bu rolü fiyakalı yapan sizsiniz” deyip özel efekt çalışanlarına dağıtan bir adam olarak bilindi çevresinde.

Kısacası dünyada bir insanın başına gelebilecek her türlü felaket, bu Kanadalı aktörün başına gelmiştir muhtemelen… Bir de bu gözle izleyin filmlerini… Donuk bakışların sebebi bu şekilde anlaşılacaktır.

This slideshow requires JavaScript.

 

Mustafa Tunahan Yıldız

 

Öne Çıkanlar

En Güncel Haberler

bottom of page