top of page

TARİHİN BİLİNEN EN ÜNLÜ SERİ KATİLLERİ YAZI DİZİSİ – 2



gein000 (1)
 

ED GEIN

1906-1984


4 kişilik ailenin çocuğu olan Edward Theodore Gein,alkolik bir baba, dindar bir anne ve bir abiye sahipti. Babası ve abisinden sonra annesinin de ölmesi Gein’i insanlardan uzaklaşmasına ve deliliğe itti.

Ed bir süre sonra annesini diriltebilme düşüncesiyle anatomi bilimini incelemeye başladı. Öğrendiklerini mezarından çıkardığı cesetler üzerine uyguladı. Genel olarak kadın vücutlarını kullanan Gein, daha sonra onlara ilgi duymaya ve mezarlıklardan ceset çalmaya başladı. Bir müddet sonra annesini diriltemeyeceğini anladı ve annesi yaşında bir kadının cesedinin derisini yüzmeye karar verdi. Bu deriyi annesinin elbiseleriyle birlikte elbise niyetine giydi. Hayatı boyunca hiç bir kadınla ilişki içine girmemiş olan Ed Gein’de kadın olma dürtüsü gelişti.

2

Ed Gein bir süre sonra mezarlıklardan ceset çıkarmak yerine -1954 yılından itibaren- cinayet işlemeye başladı. İlk kurbanı annesinin öldüğü yaşta olan bir bayan olacaktı. Kurbanlarını bacaklarından tavana asıp simetrik olarak tam ortadan ayırırdı. Kurbanlarının derilerini üzerine giyip ay ışığında dans etmesi ve kurbanlarının derilerini kızartıp yemesiyle ün yaptı.

cuerpo-1

Deri işlemesinde gün geçtikçe daha da iyi olan Ed, bir süre sonra meme uçlarından kemer, kafatasından çorba kaseleri, insan derilerinden elbise, eldiven ve diğer süs eşyaları yapmaya koyuldu.

insan0mask-eddyg_(10)

Ed Gein kasabanın şefi tarafından yakalandığında evde arama yapan polis Ed’in evinde bir çok kadavra buldu. İnsan dudaklarından yapılmış kolyeler ve diğer garip eşyaları gören polis Gein’in birden fazla cinayet işlediğini düşünse de bu nesnelerin yakındaki mezarlıktan çıkarılmış kadın cesetlerinden olduğu anlaşıldı.

(Bir seri katil, belirli bir süre içinde en az 3 kişiyi öldüren biri olarak tanımlanıyorsa, bu durumda tanıma tam bağlı kalacak olursak Edward Gein bir seri katil değildi. çünkü görünüşe göre yalnızca iki kadını öldürmüştü.(15 diyenler de var) Ancak işlediği suçlar o kadar sıra dışı ve tüyler ürperticiydi ki Amerika’yı neredeyse kırk yıldır etkisi altında tutmuştu. Gerçek yaşamda da onun yolundan giden çok sayıda seri katile de esin kaynağı oldu.)



Sessiz ve beyefendi tavrı

Ed Gein, sessiz, beyefendi bir seri katil olarak bilinir. hastanede kendisiyle röportaj yapan gazeteci bir bayana çok iyi davranmış, onunla dans etmiş ve davranışlarıyla onu etkilemeyi başarmıştı. Kadınların kendisine ateşli aşk mektupları yazması, sosyolojik araştırmalara neden oldu.


Yamyamcılık ve ölü sevicilik suçlamalarını reddeden Ed, bunları sadece evini süslemek için yaptığını söyledi. Deli raporu sayesinde hapse atılmayan Gein, geri kalan hayatını ıslah evlerinde geçirdi ve 77 yaşında kanser hastalığı sebebiyle öldü. Plainfield mezarlığına annesinin yanına gömüldü.


Edmund Kemper

6

1948-(66 yaşında)

Muhabir: “Sokakta yürüyen güzel bir kız gördüğünde aklından ne geçer?”

Edmund Kemper: “Bir yanımla onunla flört etmeyi, kur yapmayı, öte yandan kesik kafasının sopanın ucunda nasıl görüneceğini düşünürüm…”

En uzun boylu seri katil olarak bilinen Edmund Kemper’ın bir hikayesi kayıtlarda şöyle geçer “Otostopçu kızları arabasına aldıktan sonra sabırsızlanıp arabayı kullanmaya devam eder. yanındaki kıza dışarıyı gösterip kafasından vurur ve arkada oturan diğer otostopçu şaşkınlıkla bakakalmışken yine “aynı gazla” arkasına dönüp bu sefer de ona ateş eder.” Boyu sebebiyle çok dikkat çekeceğini düşünmesi onu en tehlikeli seri katillerden biri yapar. Çünkü hergün 2.05 boyundaki bir insan karşımıza çıkmaz.


Clarnell Kemper oğlunu ve iki kızını tek başına yetiştirmişti. Ve Edmund katı disipline maruz kaldı. İlk cinayetini 15 yaşında büyükannesi ve büyükbabasını öldürerek işledi.

Mayıs 1972 ve Şubat 1973 arasında otostop çeken 6 tane kolej öğrencisi kızı arabasına aldı ve öldürdü.Genelde vurur yada bıçaklar sonra onları bagajda saklardı.Annesi uyuduktan sonra da onları eve getirir ve onların cansız bedenlerine tecavüz ederdi. Bazen etlerini keser ve bazen de pişirip yerdi.1973’de Paskalya’dan bir önceki gün cinayetlerinin doruk noktası ve belkide asıl hedefi olan annesini öldürdü.O uyurken çekiçle kafatasına hızlıca vurdu ve daha sonra kafasını kesti.Gırtlağını kesip çıkardıkdan sonra çöp öğütücüde parçaladı.Daha sonra annesinin bir arkadaşını davet edip aynı usulde onu da öldürdü.Bu cinayetten sonra arabasıyla özgür bir adam olarak son yolculuğuna çıktı.Yol onu Pueblo Colorado’ya götürdü.

kemp1

25 yaşındaki Edmund Kemper Pueblo Colorado’daki arabasından çıktı ve Santa Cruz polisini aradı.Onlara öldürdüğü 8 kadını anlattı.Hattın öbür ucundaki polis ona inanmadı ve tekrar aramasını söyledi. O da aradı ama hala polisi ikna etmekde başarılı olamamıştı.Böylece tekrar ve tekrar aradı. Her arayışında kurbanlarını nasıl öldürdüğü ve cesetleri ne yaptığı hakkında daha fazla detay verdi.

Sonunda Santa Cruz polisi onu yakalamak için 3 eyalet boyunca araba sürdü. Kemper oturup tutuklanması için bekledi.

Kurbanlarının çoğunun boğazını kesti. Bazı cesetlerden kurtulmak için kollarını, bacaklarını ve vücutlarının diğer kısımlarını birbirinden ayırıp poşete doldurdu. Kendini ihbar ettiğinde polisleri kendine inandıramamıştı. Kendisi işkenceyle öldürülme cezası isterken ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.


This slideshow requires JavaScript.


 

Mustafa Tunahan Yıldız  


 

Öne Çıkanlar

En Güncel Haberler

bottom of page