top of page

YEMEKLERDE KULLANILAN ZENGİN BAHARATI: “ALTIN TOZU” GÜVENLİ Mİ?

Altın yenir mi? Altın tozu nedir? Son dönemlerin zengin restoranlarını süsleyen altın tozu güvenli mi? Osmanlı devletinin en önemli padişahlarından olan Kanuni Sultan Süleyman’ın yemeklerinde altın yediği hatta Viyana seferi sırasında yemiş olduğu tavuklarının üzerine altın tozu döktüğü bilinmektedir.

180514094940-24k-gold-chicken-wings

Altın tozu nasıl ortaya çıkar?

Altın işleyen kuyumcu atölyelerinde, ustaların eline yapışan veya işleme sırasında yere dökülen tozdur

Altın yemek tamamen güvenli olmakla birlikte, bilim adamları her gün 0,2 gr altın yemenin vücuttaki toksinleri atmasından ötürü yararlı olduğunu savunmaktadır. Altın Avrupa ve Amerika başta olmak üzere birçok kıtada tüketilmektedir.

Hindistan Dünyada en fazla altının tüketildiği ülkedir. Yaklaşık olarak Hintliler yılda 12 tonun üzerinde altın tüketirler. Altın yaprakları dekoratif pastalar yaparak evlilik, kutlamalar gibi özel günler unutulmaz hale getirilir.

Ülkemizin ‘Gastro Entertainment Show’ alanında dünyaca ün kazanmış ismi kasap Nusret, yaptığı ‘Altın Biftek’ paylaşımı sonrası birçok kişinin tepkisini çekmişti.




Sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen Nusret Gökçe yine de herkesi şaşkına çevirdi. Altın fiyatları hızla yükselirken, Nusret’in eti altına bulayıp servis etmesi tepki çekti. Nusret; Dubai’deki zengin müşterileri için eti altın tozuna bulayıp servis etti.



Aslında bu akım zengin Arap kentlerinde bulunan dünyaca ünlü restoranların marka pazarlama yöntemi olarak ortaya çıktı. Nitekim işe yaradı ve birçok restoran ismini bu şekilde duyurmayı başardı.

İşte o meşhur restoranlar ve yaptıkları ‘Altın’ yiyecekler


1. Altın kanatlar


1. Altın kanatlar



24 karat altından yapılan bu kanatlar, New York merkezli bir restoran olan Ainsworth’te bir porsiyonu 1000 dolar ücretle müşterilere sunuluyor.


2. En pahalı cappuccino


2. En pahalı cappuccino



Bu kahveyi etrafınızda bulunan Starbuckslar’da bulmanız imkansız. Altın tozlu Cappuccino Dubai’nin en lüks otellerinden Burj Al Arab’da satılıyor.


3. Sushi


3. Sushi



Japon mutfağının ayrılmaz bir parçası olan suşiyi, Filipinli bir şef altın dokunuşla onu Guinness rekorlar kitabına sokmayı başarmış. Hem de en pahalı suşi olarak.


4. Nusr-Et altın bifteği


4. Nusr-Et altın bifteği


Dünyanın pek çok ülkesinde açtığı mekanlarla adından söz ettiren ve burada ünlü konuklarını ağırlayan Nusret, bir yandan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çekiyor.Bu da Nusret’in 24 karatlık bifteği


5. Bir kepçe altın sarısı


5. Bir kepçe sade bir kepçe altın



Altın yaprak sarılı dondurma külahları bir kaç yıldır Japonya ve Hong Kong’daki sosyal medya kullanıcıları tarafından tıpkı bizdeki ‘nusret’ gibi fenomen haline gelmiş durumda.


6. ‘Burg’Khalifa


6. 'Burg'Khalifa



Wagyu sığırlarından elde edilen et ile yapılan dünyanın en pahalı hamburgerleri, Dubai’de Roadery restoranda satılıyor.

 

Mustafa Tunahan Yıldız

 

Öne Çıkanlar

En Güncel Haberler

bottom of page