top of page

Basit İletişim Kuralları

İletişim:

Gönderici ve alıcı konumundaki iki insan ya da insan grubu arasında gerçekleşen duygu, düşünce, davranış ve bilgi alışverişidir.

Sosyal medyanın ve teknolojinin gelişimiyle beraber iletişim daha çok kişiler arası psikolojik savaşa evrildi. (Allahım yazı çok düzeyli gidiyor lütfen bozulmasın) Sosyal medya sayesinde iletiler tek bir kişiden çıkarken iletilen insan sayısı arttı.  İnstagram’a yüklenen bir fotoğrafın -profiliniz gizli değilse- tüm insanlığa iletilmesi gibi. Bununla beraber paylaşılan fotoğraf ve videoların kişinin statüsünü yukarı doğru çektiği ısrarla düşünülmekte.(burada küfretmeden arabada video çekenleri falan anlatmak istedim) Yani kısaca bu kendini olduğundan üstün gösterme takıntısı kişiler arası iletişimde psikolojik savaşa neden oldu. (kahvedeki dayı Trump’la Erdoğan’ın tokalaşmasını örnek almaya çalışıyor) Alt kısımda rahatsız olduğum başlıca iletişim dangalaklıklarını derledim.

İlk tanışmada; kardeşim, bilader, canım, hayatım vb. fazlasıyla samimi hitaplardan kaçının(one night stand hariç)

Uyuyan, tuvalete giden, karnı acıkan, duşa girmediğinde kokan her insan eşittir. Kendini özel hissettiğin her neyse onu dikey konuma getirip üstüne otur.

Görüş bildirmek. Fikir sahibi olmak kolay şeyler değil. Cidden zor şeyler ama susmak ve dinlemek gayet kolay.

Akıl verme konusunu yazının düzeyini bozacağım için sona bıraktım.

Bir insan düşünün. Yıllardır aynı kişi olarak hayatını yaşamaya devam ediyor. Hayatındaki her şeye hakim. Ulan adamın sorununu 5 dakika dinleyerek nasıl akıl verebileceğini düşünüyorsun dalyarak! Adam hayatı yaşıyor lan yaşıyor sende nasıl bir beyin var da adamın yaşadığı hayat hakkında 5 dakikada mucizevi-şeytanın aklına gelmeyecek çözüm üretebiliyorsun.

Hadsiz pezevenk!

Samih Berk YILMAZ samihberkyilmaz@gmail.com

Öne Çıkanlar

En Güncel Haberler

bottom of page