top of page

Çok Sevdiğin İşinden Nasıl Nefret Edersin?


Süreç üniversitenin yeşil çimlerinde oturup sevdiğin işi yapabilecek misin? diye düşüncelere dalarak iç geçirmeyle başlar. Artık son adımdasındır ve üniversiteden mezun olduğunda sudan çıkmış balığa dönüşeceğine neredeyse eminsindir. Öyle de olur.

Eğer şanslıysan bir kerede turnayı gözünden vurursun ve iyi bir yere girmeyi başarırsın. Mükemmel! Türkiye'de y %0,1 'in içindesin. Ancak %99,99'luk bir oran var ki bu oranın içerisinde yer alan kişiler, okuduğu bölümün haricinde işlerle hayata başlar.


Öyle ya da böyle bir iş tutturan kişiler de kendi içerisinde ikiye ayrılır. Rüzgara kapılıp giden ve yıllarca yolsuz, izsin hayat mücadelesine devam edenler ve bir yerde bir açık yakalayarak tekrar hayalindeki işe ulaşanlar. Burada da TUIK verilerine göre oranlar %70 rüzgara kapılıp gidenler, %30 ise ucunda köşesinden yakalayarak istediği işi yakalayanlar olarak hesaplanabilir. Buraya kadar anlatılanlar öyle ya da böyle sevdiği işi yakalayanlar üzerine olacak. Eğer sevdiği işi yapma fırsatını yakalayamayan varsa bundan sonraki yazılanlar onlar için muhtemelen derdinizi s... diyerek sonuçlanacaktır.


Çok sevdiğin işe girersin; ancak girdiğin gibi bazı şeyler yüzüne gözüne çarpmaya başlar. Bu hayal ettiğin çimlerin üzerine oturabileceğin bir üniversite yerine şehrin içerisinde betondan yapılma, bahçesiz bir üniversiteye gitmek gibi bir durumdur. Gerçekler...

İçeride ne olduğu belli olmayan ortamlar, dinozorlaşmış kişiler, gruplaşma çabalarında insanlar ve aynı insanların title ile birbirlerinin üzerine çıkma çabalarını görmemezlikten gelmeye çalışsan da batar. Neyse ki odaklanacağın bir işin olur ve başarı odaklı ilerlersin. Ancak önüne çıkan işlere baktığında bu yoğunluğun içerisinde kaybolacağını anlarsın....

Devamı ne zaman istersem...


Öne Çıkanlar

En Güncel Haberler

bottom of page