top of page

Drone Taksi İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi.

dünyanın_ilk_drone_taksisi_ehang_216_2

Dünyanın ilk drone taksisi ehang 216’nın uçuş denemesi, Viyana’da bulunan Generali Arena Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Ticari drone taksi teknolojisine sahip ilk araç olan EHang 216, Çinli şirket EHang tarafından üretildi. Geçtiğimiz hafta Viyana’da bulunan Generali Arena Stadyumu sınırları içerisinde 10 metre kadar yükselen EHand 216,ya binme fırsatını yakalayan ilk kişilerden biri fotoğrafçı Joe Klamar oldu.

EHang 216’nın 30 dakika boyunca hiçbir kontrol olmadan uçabileceğini, saatte 130 km hıza ulaşabileceğini ve 260 kilograma kadar ağırlık taşıyabileceğini söyleyen şirket, binlerce ön sipariş aldıklarını ve gelecek yıldan itibaren seri üretime başlamak için Avusturya havacılık şirketi FACC ile birlikte çalıştıklarını belirtiyor. Ayrıca aracın yaklaşık 200 bin euroya mal olduğu ve özel alıcılar için satılmayacağı sadece ticari amaçlar için kullanılacağı açıklandı.

_dünyanın_ilk_drone_taksisi_ehang_216

Dünyanın ilk drone taksisi ehang 216’yı yakından görmek isteyenler, 9 – 11 Nisan tarihleri ​​arasında Viyana’daki 4GAMECHANGERS Festivali’nde bu şansa sahip olacaklar. Festival programı ve ehang hakkında daha geniş bilgi için aşağıdaki linklerden faydalanabilirsiniz.

Festival : 4GAMECHANGERS

_________________________________

Öne Çıkanlar

En Güncel Haberler

bottom of page