top of page

Gün Doğumu Ve İnsan İlişkileri

Güneşin mevsimlere, Dünya’da bulunduğumuz konuma,anlık bulut durumuna göre bizi aydınlatma süresi değişir. İnsanların da aynı bu şekilde o an yaşadıklarına,bize verdikleri değere ya da bakış açısına,o an yaşadıkları bir olaya göre yaklaşımı değişebilir.Kişilerin iyiliklerini güneşin aydınlık,sıcak ve güzel görüntüsüne benzetirsek eğer yaklaşımlarımız daha mantıklı ve sabırlı olur

Kişinin gün süresi ne kadar uzun olursa olsun gün batımında karşılaştıklarının yargısı ‘kötü’ olacaktır.Aynı şekilde günü kısa bireylerin gününe de denk gelebilmek mümkündür.Peki güneşi batırmamak mümkün değilse sabırlı olup güneşin doğmasınımı beklemeli yoksa kolay yoldan yargılamalı mı?

Burdan yola çıkarak Tam iyi-kötü , kesin doğru-yanlış yoktur diyebiliriz.Empati bizi bu tür sorunlardan kurtaracak sihirli anahtarımızdır.Ne kadar empati yaparsak o kadar güneşe yaklaşırız,aynı zamanda da bizim güneşimizin süresi artar.Tabi bu koşulsuz iyi niyetle empati yapmanın diğer bir ödülüde karşımıza ‘’kişinin etkisiyle günün uzayıp kısalması’’ şeklinde çıkabilir.

Bilmemiz gereken en önemli şey:’Bireyin en iğrenç rüyalarını,düşüncelerini,en saf temiz duygularını,iyiliklerini kendisinden başka kimse bilemez,bunları bilmeden yargılamak ta bizi yanlıştan başka bir sonuç vermez.

Bugün bir karar verip dışarı çıkıp çevredekileri yargılamayalım,ne olursa olsun,abartılı korna çalabilir,kötü kokuyor olabilir,yanınızdan geçerken omuz atıyor olabilir..Bu örnekler çoğaltılabilir ama yapmamız gereken tek şey o kişinin bir sorunu olabileceğini düşünerek hoş karşılamak,emin olun en kısa sürede meyvelerini toplayacaksınız.

İçten günaydınlar ve selamlamalar hayatımızdan eksik olmasın…


 

Samih Berk Yılmaz


 

Öne Çıkanlar

En Güncel Haberler

bottom of page